5 grunner til å ta en allergitest før du farger håret

Hårfarging er en av de mest populære kosmetiske prosedyrene. Det lar folk endre sine hårfarge eller for å dekke grått hår. Imidlertid kan hårfarging også forårsake en allergisk reaksjon, som kan føre til kløe, rødhet, hevelse og til og med blemmer. For å unngå slike reaksjoner er det viktig å utføre en allergitest før du farger håret. 

En allergiplastertest er en enkel prosedyre som innebærer å påføre en liten mengde hårfarge på huden på armen eller bak øret. Etter 48 timer sjekkes området for tegn på irritasjon eller allergisk reaksjon. Denne testen er viktig fordi noen mennesker kan utvikle en alvorlig allergisk reaksjon på hårfarge, selv om de har brukt det før.

Her er fem grunner til at en allergitest er nødvendig før du farger håret.

Unngå allergiske reaksjoner

Hvorfor skjer det i utgangspunktet? Hårfarger inneholder ulike kjemikalier som kan forårsake en allergisk reaksjon hos noen mennesker. Den vanligste ingrediensen som forårsaker allergi er p-fenylendiamin (PPD), som finnes i de fleste permanente hårfarger. Symptomer på en allergisk reaksjon inkluderer kløe, rødhet og hevelse i hodebunnen, ansiktet og nakken. En allergitest hjelper deg med å identifisere om du er allergisk mot noen av ingrediensene i hårfargen. Du kan sjekke ut hele spekteret av PPD gratis hårfarge tilgjengelig i butikken. 

Beskytt huden din

Hvis du har sensitiv hud, er det viktig å utføre en allergitest før du farger håret. Hårfarger kan forårsake kontakteksem, som er et kløende, rødt utslett som vises på huden. En allergitest kan hjelpe deg med å finne ut hvilke hårfarger som er trygge for deg å bruke.

Forhindre hårskader

Hårfarger kan skade håret hvis de brukes feil eller hvis håret allerede er skadet. Hvis du har noen underliggende hårsykdommer, for eksempel brudd, flisete tupper eller tørrhet, kan hårfarge forverre problemet. En allergitest kan hjelpe deg med å finne ut om håret ditt er sterkt nok til å tåle kjemikaliene i hårfargen.

Bestem riktig nyanse

En allergitest kan også hjelpe deg med å finne riktig nyanse av hårfarge for deg. Noen hårfarger kan se annerledes ut på håret sammenlignet med fargeprøven på esken. En allergitest kan hjelpe deg å se hvordan hårfargen vil se ut på håret ditt, og du kan justere nyansen om nødvendig. Det er 13+ nyanser tilgjengelig i hårfargen i butikken som du kan sjekke med for å gjøre et riktig valg. 

Spar tid og penger

Å utføre en allergitest før du farger håret kan spare deg for tid og penger. Hvis du har en allergisk reaksjon på hårfargen, må du fjerne fargestoffet og vente på at huden din har helbredet før du prøver en annen hårfarge. Denne prosessen kan være tidkrevende og kostbar. En allergitest kan hjelpe deg å unngå dette scenariet helt.

Avslutningsvis er en allergitest et viktig skritt å ta før du farger håret. Det kan hjelpe deg med å unngå allergiske reaksjoner, beskytte huden og håret, finne riktig nyanse og spare tid og penger. Det er viktig å huske at ikke alle hårfarger er skapt like, og det som fungerer for noen andre fungerer kanskje ikke for deg. Rådfør deg med en hudlege eller frisør hvis du har noen bekymringer om å farge håret eller ta kontakt contact@herbishh.com for alle hårfargerelaterte spørsmål. 


Legg igjen en kommentar

Vær oppmerksom på at kommentarer må godkjennes før de publiseres

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA og Google Personvernserklæring og Våre vilkår søke om.